TSU CO – najczęściej zadawane pytania czyli FAQ część druga

TSU - Portal społecznościowy

faq2-tsu-portal TSU CO - najczęściej zadawane pytania czyli FAQ część druga

Jak jest różnica pomiędzy przyjacielem a osobą śledzącą (Friend i Follower)?

Na portalu społecznościowym TSU CO rozróżnimy dwa rodzaje osób, które mogą przyczynić się do wyższej sumy jaką możemy zarobić. Są to przyjaciele (Friends) i osoby śledzące  (Followers). Mamy możliwość oglądania postów przyjaciół i osób śledzonych. Jaka jest między nimi różnica?

Przyjaciel (Friend)

Jeżeli masz zaakceptowany status “przyjaciel” z innym użytkownikiem TSU CO, oznacza to że automatycznie będziecie śledzić swoje poczynania. Portal społecznościowy TSU CO nie posiada jeszcze takiej funkcji jaką dysponuje Facebook a mianowicie możliwości blokady znajomego. Prace nad tą opcją wciąż trwają. Do czasu uruchomienia tej funkcji, gdy na naszej tablicy wyświetla się zbyt dużo niepożądanych treści naszego „przyjaciela” proponujemy usuwać taką osobę z grona przyjaciół. Pamiętaj, dobieraj przyjaciół w przemyślany sposób, by uniknąć spamu na swojej ścianie!

Osoba śledząca (Follower)

Jeżeli masz osoby, które śledzisz na portal TSU CO będziesz widzieć ich publiczne posty. Czyli wszystko co umieszczą na swojej ścianie i będzie oznaczone jako post publiczny. Użytkownicy, których Ty śledzisz nie będą widzieć postów osób , które ty śledzisz dopóki ich nie będą śledzić.

Jak mogę kontrolować, kto widzi moje posty?

Na portalu TSU CO w tej chili rozróżniamy dwa podstawowe statusy jakie można przypisać swoim postom.

“Public”

czyli publiczny – oznacza, że Twój post będzie widoczny dla Twoich przyjaciół i osób Ciebie śledzących (Friend i Follower)

Friends Only”

czyli tylko dla przyjaciół – oznacza, że Twój post będzie widoczny tylko dla przyjaciół (Friend) a nie będzie widoczny dla osób Ciebie śledzących. (Follower).

Domyślnie statusy wszystkich postów ustawione są na widok publiczny (Public), w każdej chwili można zmienić status na posty tylko dla przyjaciół (Friends Only). Zobacz jak zmienić status Twojej prywatności na portalu TSU CO.

faq2-tsu-portal TSU CO - najczęściej zadawane pytania czyli FAQ część druga

Jak mogę dodać użytkownika TSU CO jako mojego przyjaciela?

By dodać użytkownika TSU CO jako przyjaciela musisz otworzyć profil osoby którą chcesz dodać i kliknąć przycisk dodaj przyjaciela „Add Friend” – przycisk znajduje się na dole po prawej stronie zdjęcia profilowego. To jednak nie koniec – użytkownik, którego zaprosiłeś do grona znajomych musi oczywiście zaakceptować Twoją prośbę potwierdzając ją w tym samym miejscu. Jeżeli zaakceptujesz użytkownika do grona przyjaciół okienko zostanie odznaczone.

faq2-tsu-portal TSU CO - najczęściej zadawane pytania czyli FAQ część druga

faq2-tsu-portal TSU CO - najczęściej zadawane pytania czyli FAQ część druga

faq2-tsu-portal TSU CO - najczęściej zadawane pytania czyli FAQ część druga

Jak mogę usunąć użytkownika TSU CO z grona przyjaciół?

Jest to równie proste jak zapraszanie do grona przyjaciół. Wejdź na profil Swojego przyjaciela i kliknij na okienko oznaczone jako przyjaciel (Friend). Pojawi się podświetlony na czerwona opis „Unfriend” po potwierdzeniu polecenia – już nie będziecie przyjaciółmi na TSU CO.

Jak mogę zablokować użytkownika TSU?

Obecnie nie ma możliwości blokowania użytkowników. Twórcy TSU CO obecnie pracują nad taką możliwością. Jedynym wyjściem z sytuacji jest napisanie emaila do działu wsparcia na support@tsu.co

Jak mogę śledzić osoby na TSU CO?

Oznaczenie śledzenia osób jest równie łatwe jak dodawanie przyjaciół. Na początek musisz wejść na profil osoby, którą chcesz śledzić i zamiast klikać „Friend” kliknij przycisk po lewej „Follow” czyli śledź.

Nie chcę, by inni dodawali mnie jako przyjaciela, jak mogę to zablokować?

Ty jako użytkownik TSU CO masz możliwość zablokowania opcji, by inni użytkownicy dodawali Ciebie jako przyjaciela. Opcja ta istnieje w zakładce “Settings” a następnie “Privacy”

Jak mogę wspomnieć o użytkowniku w moim poście?

Gdy napiszesz jakiś post  lub komentarz do postu możesz użyć znaczka @ przed nazwą użytkownika, o którym chcesz wspomnieć. Gdy zaczniesz wpisywać @nazwaużytkownika wyskoczy okienko z podpowiedziami. Użytkownik o którym wspomnisz w poście automatycznie zostanie poinformowany o tym fakcie.


bizneswsieci.eu
bizneswsieci.eu
Na blogu testujemy ciekawe miejsca na biznes w sieci. Rozwiązania biznesowe, które jedni pokochali a inni nienawidzą. Programy typu revenue share, biznesy inwestycyjne, firmy MLM, inne programy biznesowe. Obserwuj nasz subiektywny blog, a jeśli masz coś, czemu warto się przyjrzeć, koniecznie napisz do nas!

Dodaj komentarz

Bądź pierwszy!

Powiadom o
avatar
wpDiscuz